Yerel Eşitlik Eylem Planı Dijital İzleme Platformu Projesinin Deneyim Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi.

CEİDİzler Hibe Programı tarafından desteklenen İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneğinin (İYADER) başvuru sahibi olduğu ve Yenimahalle Belediyesinin de iştirakçilerinden biri olduğu “Yerel Eşitlik Eylem Planı Dijital İzleme Platformu” Projesinin Deneyim Paylaşım Toplantısı 25 Ocak 2022 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Yerel Yönetimlerden, üniversitelerden, STK’lardan 120’ye yakın kurum temsilcisi toplantıya katıldı.

Toplantıda projede bu zamana kadar nelerin yapıldığı paylaşıldı. Proje kapsamında oluşturulan dijital araç tanıtıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesinin Kadın Çalışmaları kapsamında yaptığı iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Ayrıca yeni Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlayan Tunceli Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi de plan hazırlama deneyimlerinden bahsetti.