Rıza Yılmaz

riza.yilmaz@iyader.org.tr

Ben Rıza Yılmaz, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunuyum ve aynı yerde yüksek lisansımı sürdürüyorum. Sivil toplumda 2015'ten beri gönüllü faaliyetlerde bulunup, toplumsal cinsiyetin çeşitli alt dallarında çalışmalar yürütüyorum. 2017 yılında İYAGENDER'la tanıştığımda "Bu projeyi yaptığım çalışmaların tohumu gibi görüyorum, umuyorum ki toplumsal cinsiyet bilinci kazanmış gençler gelecekte çiçek açacak ve büyük bir orman olacağız." demiştim. İYADER'le geçirdiğim üç yılda birçok şehre ulaştık, yeni köprüler kurduk ve rengarenk çiçekler açtık. Yarattığımız değişimi gördükçe daha çok heyecanlanıp daha çok çabaladım. O ormanı yaratmaya olan inancım artık çok daha güçlü.

Ayşe Nur Turgut

aysenur.turgut@iyader.org.tr

Ben Ayşe Nur Turgut. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet mezunuyum ve aynı üniversitede aynı bölümde yüksek lisansın tez dönemindeyim. Gaziantep'te mülteci alanında çalışıyorum. Daha çok koruma ihtiyacı olan kadın, çocuk ve LGBTİ+ müracaatçılar ile çalışıyorum. Toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık, hak ihlalleri ve şiddetin sonuçlarına karşı her gün mücadele veriyorum. Bu mücadeleyi, bu konuyu dert edinen güzel insanlarla birlikte omuz omuza verdiğimizi düşünmek bana güç veriyor.

Dilan Demir

dilan.demir@iyader.org.tr

Ben Dilan Demir. 2016 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik lisans programını ardından Sosyal Hizmetler ve Sosyoloji eğitimlerimi tamamladım. Uzun zamandır gerek eğitim hayatım süresince gönüllü olarak gerekse çalışma yaşamımda dezavantajlı gruplarla birlikteyim ve çeşitli çalışmalar yürütüyorum. Halen İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapmaktayım. Uzun yıllardır sivil alanda aktivist olarak yer almakta; toplumsal cinsiyet, insan hakları, ayrımcılık, iletişim ve medya okuryazarlığı alanlarında çalışmaktayım. Yaşamı daha anlamlı kılabilmek adına İYADER aktivistiyim. Her türlü ayrımcılık ve sömürüden uzak, eşit ve özgür bir yaşama sahip olma umuduyla…

Merve Demircan

merve.demircan@iyader.org.tr

Ben Merve Demircan. Kırıkkale Üniversitesinde İşletme Bölümünü tamamladım. Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nda eğitimime devam ediyorum. Halihazırda Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisi'nde proje koordinatörü olarak görev alıyorum. 2008 yılından beri ulusal ve uluslararası pek çok projede görev aldım. Son 6 yıldır da kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine çalışmalar yürütmekteyim. Bu çalışmaları sürdürülebilir kılmak için 2014 yılında İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’ni (İYADER) kurduk ve halen dernekte toplumsal cinsiyet eşitliği alanında aktivist olarak yer almaktayım. İYADER dışında pek çok sivil toplum örgütü ve özel sektöre gönüllü olarak danışmanlık yapmaktayım.

Ezgi Özer

ezgi.ozer@iyader.org.tr

Ben Ezgi Özer. Çukurova Üniversitesi psikoloji bölümünden yeni mezun oldum. Radyo ve televizyon programcılığı okuyorum. Toplumsal cinsiyet ve çocuk hakları alanında çalışmalar yürütüyorum.

Semahat Dicle Maybek

dicle.maybek@iyader.org.tr

Ben Dicle Maybek. 1983 yılında Ankara’da doğdum. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Lisans, 2009 yılında yüksek lisans, 2016 yılında ise doktora eğitimimi tamamladım. 2014 yılında İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneğine katıldım ve halihazırda da dernek adına çalışmalar yürütüyorum. Sivil toplum örgütleri içerisinde hak temelli çalışmalarda aktivizm yapıp, bu konuda birçok ulusal ve uluslararası projede farklı statülerde görev alıyorum. Halihazırda Ankara Yenimahalle Belediyesinde proje uzmanı ve Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Doktor öğretim üyesi olarak görev yapıyorum.

Büşra Tufan

busra.tufan@iyader.org.tr

Ben Büşra Tufan. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2018 yılında mezun oldum. Şu an Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansıma devam ediyorum. Çalışma sosyolojisi, emek/ev içi emek, fabrikalaşma ve kadın işçiler konuları hakkında çalışmalar yapıyorum. 2017 yılından beri İYADER gönüllüsüyüm. 3 senedir hem Ankara yerelindeki hem de projeler dahilinde Gaziantep ve Bingöl’deki toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerine giderek pek çok bireyin hayatına dokunma şansı buldum. Bu süreç yalnızca katılımcıları değil beni de dönüştürdü. Bir İYAGENDER aktivisti olarak daha eşit bir gelecek yaratmak, dönüşmek ve dönüştürmek için eğitimlere ve çalışmalara devam ediyorum.

Buruç Parlak

buruc.parlak@iyader.org.tr

Ben Buruç Parlak. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programını tamamladım. Hacettepe Üniversitesinde Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında yüksek lisans yapıyorum. 6 yıldır çeşitli topluluklarda insan hakları aktivisti olarak gönüllü olarak çalıştım. Şimdi de İYADER ile birlikte toplumsal cinsiyet bilinci oluşturmak için gönüllü çalışmalar yürütmekteyim.

Zeren İşsevenler

zeren.issevenler@iyader.org.tr

Merhaba, ben Zeren İşsevenler. 2001 senesinde Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. 2016 senesinden beri, toplumumuzda Toplumsal Cinsiyet bilinci uyandırmak ve farkındalığı kazandırmak adına İYADER bünyesinde projeler yazıp, saha uygulamalarında yer alıyorum. Halihazırda Ankara Yenimahalle Belediyesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisi'nde proje uzmanı olarak görev alıyorum.

Hazal Mintaş

hazal.mintas@iyader.org.tr

Ben Hazal Mintaş. 1991 İstanbul doğumlu olan balerin bir avukatım. Özel hukuk tezli yüksek lisansıyla, ikinci üniversitesini Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan ama yetmez diyerek sivil toplumda daha etkin olabilmek adına üçüncü olarak Sosyoloji bölümünde öğrenci olan bir aktivistim. Üniversiteden beri hak temelli çalışmalarda yer alıyorum. Go-For, Denge ve Denetleme Ağı gibi ulusal kurumlarda çeşitli yönetimsel görevlerde bulundum. İnsan hakları, kadın hakları, gençlik hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışmalar yürütüyorum. Sesimizi daha çok duyurmak için çeşitli online platformlarda yazarlık yapıyor, programlara katılıyorum. 2016 yılında tanıştığım İYADER’in 2020 yılı online aktivizm programı ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği aktivisti oldum, mutluyum gururluyum!

Yasemin Bahar

asliyasemin.bahar@iyader.org.tr

Ben Yasemin Bahar. Bilkent Üniversitesi’nde Gelişimsel Psikoloji yüksek lisans öğrencisiyim. Çocukların toplumsal değerleri öğrenme süreciyle ilgileniyorum. Bir süredir çeşitli örgütlenmelerde birey hakları aktivistliği yapıyorum. İYADER’de de toplumsal cinsiyet eşitliği bilinç yükseltme çalışmaları yapıyorum.

Rodi Haznedaroğlu

Ben Rodi Haznedaroğlu. 1993 İstanbul doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji yüksek lisansı yapmaktayım. Bir sosyoloji öğrencisi ve toplumsal duyarlılığa sahip birey olarak toplumsal problemlerin çözümünde ve ortaya çıkarılışında yalnızca bir gözlemci ve nesne olmaktan ziyade toplumun aktif bir üyesi ve öznesi olarak müdahaleci bir birey olmaya çalışıyorum. İYADER de bu noktada aktivist bir sivil toplum kuruluşu olarak bana ve benim gibi düşünen bireylere yardımcı olmaktadır. Birlikte topluma fayda sağlamak dileğiyle.

Minel Altay

minel.altay@iyader.org.tr

Ben Minel Altay. Hacettepe Üniversitesi psikoloji son sınıf öğrencisiyim. Toplumsal cinsiyet, queer teori, önyargı, ayrımcılık ve erkeklik çalışmalarıyla ilgileniyorum. Toplumsal cinsiyet ve yaşamlarımızdaki yansımalarına ilişkin yargılarımızı değiştirebilmenin ilk adımının, konu hakkında bilgilenmek olduğuna inanıyorum. Bu doğrultuda, 3 yıldır İYAGENDER projesinde bir aktivist olarak yer alabildiğim için çok mutluyum! Sevgi ve dayanışma ile..

Sultan Tosun

sultan.tosun@iyader.org.tr

Ben Sultan Tosun. 2000 yılında Burdur'da doğdum. İlkokul ve ortaokulu Karamanlı'da, liseyi Burdur’da okudum ve ardından Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazandım. Bu sene Lefke Avrupa Üniversitesine geçiş yaptım. Şu an psikoloji 3. Sınıf öğrencisiyim. Bir yıldır dört farklı toplulukta gönüllü olarak çalışıyorum. Kişisel gelişimim ve alanım için çeşitli yerlerde staj yapıyorum. Şimdi de İYADER ile birlikte toplumsal cinsiyet bilinci oluşturmak için gönüllü çalışmalar yürütmekteyim. Bir İYADER aktivistiyim.

Beril Günay

beril.gunay@iyader.org.tr

Ben Beril Günay. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldum. Şu anda da yine Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans yapıyorum. 2017-2018 öğretim yılında bir dönem Ljubljana Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Erasmus öğrencisi olarak okudum. 2018 yılından beri hem ulusal hem de uluslararası gençlik projelerinde yer alıyor, projeler yazıyor ve kolaylaştırıcılık yapıyorum. Toplumsal cinsiyet, çocuk hakları ve akran zorbalığı, yaşlanma, girişimcilik ve gönüllülük konularında çalışmalar yapıyorum. Farklı düşünce kuruluşları ve ağlarda stajlarımı tamamlamakla birlikte farklı derneklerde de gönüllülük ve yönetim kurulu üyeliği yapıyorum.

Canberk Altundal

canberk.altundal@iyader.org.tr

Ben Canberk Altundal, her ne kadar lisans ve yüksek lisansımı ODTÜ’de fen bilimlerinde yapmış olsam da, ODTÜ’deki öğrenci topluluklarından AEGEE-Ankara (Avrupa Öğrencileri Forumu) ve sonrasında Toplum Gönüllüleri Vakfı, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, JCI, Uçan Süpürge Vakfı gibi STÖ’lerle tanışmam sayesinde aktivizm bilinci ve insan hakları duyarlılığı kazandım. Ardından ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu’nun kurulmasına yardımcı olarak buranın Yönetim Kurulu üyeliğini yaptım. Şu an çevre sorunları ile kadın ve çocuk hakları alanlarında çalışmalar yapıyorum. İYADER’i de keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bizim sahada verdiğimiz eğitimler sayesinde kalıplaşmış toplumsal cinsiyet normlarının farkına varan ve bunların sebep olduğu eşitsizliği ve şiddeti ortadan kaldırmak için çabalayacak olan gençlerin gelecekte ülkemizi daha iyi bir yere çevireceği inancındayım.

Onur Bursalı

onur.bursali@iyader.org.tr

Ben Onur Bursalı. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde branşımdan yüksek lisansa devam ediyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğine inananlardanım ve bu yöndeki faaliyetlere elimden geldiğince destek olmaya gayret ediyorum. İYADER de yer aldığım gönüllü topluluklardan yalnızca bir tanesi.

Kübra Cücü

kubra.cucu@iyader.org.tr

Ben Kübra Cücü. İlkokul ve lise eğitimimi Antalya'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Matematik bölümünü kazanarak Ankara'ya geldim ve İYADER ile yolum burada kesişti. Aslında üniversitemin Avrupa Gönüllülük Projeleri ile ilgilenirken İYADER'in Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi'ni gördüm. Bu eğitimle birlikte İYADER ile tanıştım ve 2018'den beri birlikteyim.

Gizem Tuday

gizem.tuday@iyader.org.tr

Ben Gizem Tuday. Ankara'da yaşıyorum. Hacettepe Üniversitesinde Sosyoloji lisans eğitimimi tamamladım. Şu an 9 Eylül Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans programına devam ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır hak temelli çalışmalarda gönüllü olarak bulunmaktayım. İYADER ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütmekteyim.

Nur Uslu

nur.uslu@iyader.org.tr

Ben Nur Uslu. 1997, Gayseri doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum. Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları alanında yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Toplumsal cinsiyet sosyolojisi, feminizm, sinemada toplumsal cinsiyetin sunumu temel ilgi alanlarımı oluşturmakta. Bireylerin düşünme ve eylem pratiklerine, toplumsal cinsiyete dair eleştirel ve sorgulayıcı düşünce bulutları bırakabilmek için ben de bir İYADER aktivistiyim.

Emir Okul

emir.okul@iyader.org.tr

Ben Emir Okul. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Çocuğun insan hakları temelinde yürüttüğümüz bir proje ile gözümü açtığım sivil toplum alanında daha sonraları toplumsal cinsiyet ve hayvan hakları konularında farkındalık kazanmaya, öğrendiklerimi hayatıma uyarlamaya ve karşılıklı güçlenme alanlarında bu öğrendiklerimi aktararak yaygınlaştırmaya devam ediyorum. Diliyor ve biliyorum ki daha çokça öğrenme ve güçlenme alanı keşfedeceğim.

Aişe Nur Uğurlu

aisenur.ugurlu@iyader.org.tr

Ben Aişe Nur Uğurlu. 1997 İzmir doğumluyum. İstanbul Bilgi Üniversitesi sosyoloji anadal, psikoloji yandal son sınıf öğrencisiyim. 2019-2020 döneminde okulun Cinsel Tacizi ve Saldırıyı Önleme Birimi’nde görevli öğrenci olarak çalıştım. Şu an için toplumsal cinsiyet ve cinsellik çalışmaları odağında sanat sosyolojisi, sanat tarihi, aynı zamanda amatör olarak nakış ve fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Yakın zamanda, bir feminist olarak ilgi alanlarım ile aktivistliği nasıl bir araya getirebilirim diye sorguladığım bir süreçten geçiyordum. Tam bunların ve pandeminin ortasında İYAGENDER gibi kapsamlı bir projeye dahil olmak benim için çok ufuk açıcı oldu. Artık ilk atölyesini yapmış, sonrakiler için sabırsızlanan bir İYAGENDER aktivistiyim.

Ahmet Rodi Polat

rodi.polat@iyader.org.tr

Ben Ahmet Rodi Polat. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Toplumsal Cinsiyet, Ayrımcılık, Kilit Gruplar, Ceza Hukuku, İslam Hukuku, İnsan Hakları Hukuku alanında bireysel veyahut çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma halinde, eğitimler alıp, çalışmalar yürüttüm. Halihazırda Kilit Mülteci Gruplar projesinde hukuki danışman olarak çalışmaktayım. İYAGENDER ile birlikte toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı bilinç oluşturmak adına dayanışma içerisindeyim. Irk, dil, din, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi ve sınıf ayrımcılığının olmadığı özgür ve eşit bir ülke ümidiyle.

Merve Yiğit Polat

merve.yigitpolat@iyader.org.tr

Ben Merve Yiğit Polat, 1989 yılında Adana'da doğdum. 2015 yılında Gazi Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldum. Sivil toplum hikayem 2010 yılında TEGV ile başladı, daha sonra farklı alanlarda gönüllülük çalışmalarım oldu. Şu anda sağlık sektörünün bir kolunda çalışmaktayım fakat toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, kadın hakları, gönüllülük konularında kendimi geliştirerek yeni şeyler öğrenmeye çabalıyorum ve artık İYADER sayesinde bunları insanlara aktarabileceğim. Artık ben de bir İYAGENDER aktivistiyim.

Ilgım Çığıl

ilgimcigil.simsek@iyader.org.tr

Ben Ilgım Çığıl. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum. Yüksek lisansımı yine Hacettepe'de Kültürel Çalışmalar ve Medya alanında yapıyorum. Toplumsal cinsiyet, beden, feminizm gibi kavramlar hem akademik ilgi alanımı hem de gündelik hayatımı kurma ve deneyimleme sürecinde oldukça etkili olmakta. Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çeşitli projelerde yer aldım ve STK'larda staj yaptım. 2020 yılı itibariyle İYADER'le tanıştım ve İYADER aktivisti olarak toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini sürdürmeye devam etmek istiyorum.

Büşra Köse

busra.kose@iyader.org.tr

Ben Büşra Köse. 2019 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdim. Şu an Ege Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı Yüksek Lisansına devam ediyorum. 2017 yılından itibaren Türk Psikologlar Derneği’nin İzmir Şubesindeki Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Biriminde görev alıyorum. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine daha çok öğrenme ve öğrendiklerimi paylaşma fikrini daha yoğun hissettiğim dönemde İYADER ile tanıştım. Şimdi ise eğitimini tamamlamış ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak için eğitimler düzenleme heyecanını yaşayan bir İYAGENDER Aktivistiyim.

Aktivistlerimiz