“Bir düğüm de sen çöz.” sloganıyla yola çıkan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Girişimciler için Dijital Kampanya Yarışması” kapsamında bu hafta 4 farklı üniversitedeydik. Hem bu yarışmadan bahsetmek hem de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyelerimizi gerçekleştirmek için 19 Kasım Pazartesi Ankara Üniversitesinde, 20 Kasım Salı Ar-Ge Topluluğu desteğiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesinde, 21 Kasım Çarşamba KASAUM desteğiyle Atılım Üniversitesinde ve 22 Kasım Perşembe Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu desteğiyle Hacettepe Üniversitesindeydik. Toplumsal cinsiyet, ev içi emek, feminizm, toplumsal cinsiyet rolleri ve erkeklik üzerine konuştuğumuz bu eğitimlerde lisedeki eğitimlerimizden farklı atölye çalışmalarıyla daha akademik konulardan da bahsettik.
İYADER ve JCI Ankara ortaklığıyla düzenlenen bu projenin ikinci aşamasında ise hem atölye çalışmalarında eğitim almış gençlerin hem de projeye dışarıdan başvurmak isteyenlerin kampanya fikirlerini aktarabilecekleri online bir başvuru sistemi geliştirildi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusundaki fikirleri kapsayan ve dijital araçlarla hedef kitlelerde değişim yaratması beklenen bu kampanyaların 31 Aralık 2018 tarihine kadar JCI Ankara’nın web sitesinden online olarak ulaştırılması gerekiyor. Başvuruların 26 Kasım’da başlayacağı bu aşamaya üniversitelerde kayıtlı kulüpler/topluluklar veya en az 4 üniversite öğrencisinin bir araya gelerek oluşturduğu resmi olmayan gençlik grupları başvurabilecek.
Projenin üçüncü ve son aşamasında ise kampanya fikirleri arasından seçilecek 20 kampanya, 23 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek büyük finalde jüri önünde sunumlarını yapacak ve konunun uzmanı jüri üyeleri tarafından ilk 3 kampanya fikri seçilecek. Birincinin 10.000 TL değerinde pazarlama desteği alacağı proje kapsamında ikinci olan kampanya 1 senelik kuluçka imkanı kazanırken üçüncü kampanya ise 1 senelik montörlük, eğitim ve danışmanlık desteğine hak kazanacak.
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.