Yenimahalle Belediyesi Eğitime Destek Merkezindeki lise öğrencilerine Derneğimiz Aktivistlerinin vermiş olduğu “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi”nin ilki 23.02.2018 tarihinde Aktivistlerimizden Rıza YILMAZ ve Gülşen EKEN tarafından tamamlanmıştır. Gençlerin toplumsal cinsiyet alanında bilinçlendirilmesini sağlamak ve belirli kalıplara oturttukları toplumsal cinsiyet algılarını kırmak amacıyla verilen bu eğitimler sonrası eğitmenlerimizin yorumları aşağıda verilmiştir.

Gülşen EKEN

“İlk olarak bana bu olanağı sunduğunuz ve güvendiğiniz için sizlere, Daha sonra sunumlar boyunca desteğini esirgemeyen partnerim Rıza’ya çok teşekkürler.  Güzel bir deneyimdi. Toplamda 14 onuncu sınıf öğrencisi vardı ve 4 öğrenci dışında hepsi oturumlar boyunca tartışmalara olabildiğince fazla dahil oldular. Feminizm, toplumsal cinsiyet, şiddet türleri, eşcinsellik kavramları en çok üzerinde durulan ve tartışılan konular oldu. Özellikle “Yerini Seç” ,”Vurun Medyaya” ve “Beyaz Atlı Şövalye” çok eğlendirici ve öğretici oldu.  Etkinliklerin eğlenceli olması öğrenmeyi kolaylaştırdı. Isındırıcılar ve deprem hep tekrarlansın istediler:) Kadın ve erkeğin eşit olduğu,  farkındalık kazanıldığı ve eğitimin tekrarlanması sürekli vurgulandı.  Hem sözlü hem yazılı değerlendirme kısmında eğitimin çok verimli geçtiği ve beklentilerin karşılandığı belirtildi.”