İYAGENDER Eğitim kitimizi sunmak için Fransa’da bulunan Inter-LGBT Derneği’nin misafiri olduk.


AB Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle 5-9 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz “Study Visit” kapsamında 4 aktivistimiz Fransa’daydı. Paris’te bulunan Inter-LGBT Derneği’ne ziyarette bulunan aktivistlerimiz, içinde toplumsal cinsiyet farkındalığı amacıyla uygulamakta olduğumuz atölyelerin yer aldığı eğitim kitini sundular.


Aktivistlerimiz Burak Demircan AB Sivil Düşün Programı’nı ve Merve Demircan derneğimizi tanıtırken; Gizem Payalı gerçekleştirdiğimiz projeleri, Buruç Parlak ise Türkiye’deki LGBTİ+ durumunu anlattı. Sonraki günlerde ise eğitim kitimizde yer alan toplumsal cinsiyetle ilgili sözlükteki terimler tartışıldı ve gerçekleştirdiğimiz atölyeler sunuldu.


Sunum ve tartışmalar sonrasında ise sözlüğümüzde bazı düzenlemeler yaparken, Inter-LGBT’nin önerisiyle atölyelerimize bir yenisini daha ekledik. Önümüzdeki günlerde ise güncel eğitim kitimizi Fransızca’ya çevirecek olan Inter-LGBT, bu eğitim kitinin orada yaygınlaşması konusunda da bize yardımcı olacak.


Tüm bu süreç boyunca birçok konuda desteğini aldığımız AB Sivil Düşün Programı’na ve misafirperver tutumlarıyla bizimle birçok konuda paylaşımda bulunan Inter-LGBT’ye teşekkür ederiz, sevgilerle.