“Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri” projesi kapsamında “Yenimahalle Gençlik Zirvesi” 24 Ocak 2022 tarihinde Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Salonu’nda gerçekleştirildi.

İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneğinin (İYADER) başvuru sahibi olduğu ve Go For Youth Projesi Hibe Desteği’nin katkılarıyla gerçekleşen zirvede; Belediye Meclisi, belediye üst yönetimi, ilgili müdürlükler, kent konseyi kadın meclisi, gençlik meclisi ve kapasite geliştirme eğitimi alan gençler bir araya geldi. Eğitimlerde ortaya çıkan politika metni karar alıcılara aktarılıp, gençlerin talep ve istekleri iletildi.

Zirve’ye konuşmacı olarak Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Av. Cemalettin Gürler ve GOFOR İletişim ve Örgütlenme Koordinatörü Mustafa Onur Kaygısız katıldı. Hava muhalefeti nedeniyle zirveye gelemeyen CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Parti Okulu Ankara 1’inci Bölge Koordinatörü Muratcan Işıldak da ZOOM bağlantısıyla gençlerle buluştu.

İYADER Yönetim Kurulu Başkanı Merve Demircan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, gençlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Gençlik Katılımı, Eğitim, Sağlık, Barınma, Örgütlenme, Kültür-Sanat, İklim ve İstihdam konularındaki talepleri 9 ana başlık altında katılımcılara aktarıldı. 

Not: “Bu proje, Go For Youth Projesi kapsamında Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneğine aittir ve Gençlik Örgütleri Forumu ya da AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.”