Online Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği Sivil Düşün “Bizi Bağlayan Şeyler Özel Desteği” kapsamında hayata geçireceğimiz “Covid Dönemi ve Sonrası Online İYAGENDER Aktivist Eğitimi” başvurularımız başladı. Bu proje ile pandemi döneminde artan şiddet ve ev içindeki sorumlulukların kadınların üzerine yıkılmasına ve artan cinsiyet eşitsizliğine

İyaGender Eğitim Kiti Fransa’da

İYAGENDER Eğitim kitimizi sunmak için Fransa’da bulunan Inter-LGBT Derneği’nin misafiri olduk. AB Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle 5-9 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz “Study Visit” kapsamında 4 aktivistimiz Fransa’daydı. Paris’te bulunan Inter-LGBT Derneği’ne ziyarette bulunan aktivistlerimiz, içinde toplumsal cinsiyet farkındalığı amacıyla uygulamakta

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası Kapsamında İYAGENDER Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyeleri İçin Üniversitelerdeydik

“Bir düğüm de sen çöz.” sloganıyla yola çıkan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Girişimciler için Dijital Kampanya Yarışması” kapsamında bu hafta 4 farklı üniversitedeydik. Hem bu yarışmadan bahsetmek hem de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyelerimizi gerçekleştirmek için 19 Kasım Pazartesi Ankara

Pozitif Noktalar Hayata Geçiyor!

TAP Vakfı’nın 1 Aralık Gençlik Fonu kapsamında desteklenecek olan ve HIV+ farkındalığını artırmayı amaçlayan “Pozitif Noktalar” projemizin kabul edildiğini söylemekten mutluluk duyuyoruz. Gönüllülerimizden Buruç Parlak’ın yazdığı proje kapsamında, Aralık aynın 2. hafta sonunda gerçekleştireceğimiz farkındalık etkinliklerinin lokasyonları için bizi takipte

Belçika’da Düzenlenen ILGA-Europe Yıllık Konferansı’na Katıldık

24-27 Ekim tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen ILGA-Europe Yıllık Konferansı’nda İYADER olarak biz de oradaydık. Avrupa ülkelerinden ve Orta Asya’dan LGBTİ+ derneklerinden yaklaşık 500 temsilcinin katıldığı 3 gün süren konferansta, yerel ve ulusal bazda LGBTİ+ politikaları tartışıldı. Ayrıca karar alıcıların